John Obey Beach (Tribewanted)
Door: Rana van den Burg
Blijf op de hoogte en volg Rana
21 November 2013 | Sierra Leone, John Obey
Er zijn ongeveer 20 werknemers bij Tribewanted, maar ik heb ze niet allemaal gezien. Er lopen af en toe ook gewoon wat mensen rond die niet bij het project horen. En er lopen vooral veel kinderen rond. Deze heb ik al wat bellenblaas gegeven en een paar balletjes waar ze de hele dag zoet mee zijn. Aminata en Bale zijn de twee koks. Ze zijn 23 en 24 jaar en echt erg leuk. Ik hang ongeveer de hele dag met hun rond en hun vriendin, Djeneba. Van de week heb ik mee geholpen met koken, een rode saus met vis, en dat gaat hier wel even iets anders want je kookt op een open vuur. Ik heb ook al heerlijk kreeft en krab gegeten en als lunch rijst met black eyed beans. Echt heerlijks. Gister was het even iets minder, wat kinderen waren een krab aan het eten en toen gaven ze mij ook wat, maar de krab bleek niet helemaal goed te zijn. Dus zowel ik als de kids zijn ziek geworden. En vandaag is het nog steeds niet helemaal over. Dus dan is het extra handig dat ik een wc heb bij mijn hut :-)
De vrouwen hier vinden het grappig dat ik een vriend heb die oorspronkelijk uit Sierra Leone komt. Aminata stond sowieso versteld toen ze hoorde dat er in NL ook zwarte mensen zijn en dat we ook een afrikashop hebben in Utrecht waar je allerlei afrikaanse producten kan kopen. Aminata wil graag een blanke man trouwen. ' dan heb je echt geluk' zegt ze. Ze vroeg of ik een foto van haar wilde meenemen om een blanke man voor haar te zoeken haha. Van de week kwam er ook een andere vrouw. Die vrouw of Alusine niet iets voor mij was... haar zoon van 11 jaar... toen ik zei dat hij iets te jong voor mij is zei ze dat hij vanzelf wel ouder wordt. Toen maar een foto van jou laten zien Alpha. Ze vinden je hier een ' handsome man' :-)
Verder zijn hier Hasan, Saidu en Samuel van de security, MoMo de manager, Mr Ali de chauffeur en nog wat andere die hier rond hangen. En oja mijn grote vriend: Joshua de hond.
Ik zit heerlijk aan het strand (echt een mooi strand) en het is hier heerlijk weer. Van de week waren hier ook wat Libanese mensen (zijn veel libanese mensen in freetown) die hadden zelf eten meegenomen en gingen BBQen. Op een gegeven moment kwam er een naar mij toe met twee grote stukken vlees: lekker! Even later kreeg ik een briefje, door iemand anders gebracht, met ' i like to be your friend, call me' . Blehh briefje maar meteen weggegooit. Er was hier ook een stelletje uit Guinee. De jongen (paolo) kwam oorspronkelijk uit the USA en de vrouw uit Guinee Conakry. Samen wonen ze in Guinee en waren ze hier even op vakantie. Erg leuk stelletje en ik heb hen telefoonnummer, mocht ik ooit eens naar Guinee gaan. Verder was er nog Nana, een Ghanees die in Sierra Leone woont. Vroeg of ik hier al een dokter had.. uhh nee... ' Okay, if you need a dokter, call this number from Gibo, and just say Nana's says hi' . Oke bedankt. ' oh, and if there's anything else, you have a problem , call me. Thanks Nana!!
Morgen of zaterdag ga ik waarschijnlijk naar Freetown voor mijn couchsurfing avondtuur!
21 November 2013 - 12:49
Iris:
Klinkt leuk en veel mensen ontmoet alweer!
Heb je ook al baby'tjes gevonden voor kyani's kleertjes?
Xxxx -
21 November 2013 - 18:42
Ria:
Nahla waarschuwt je voor de libanesen. Zijn slijmballen... Klinkt heerlijk allemaal. Zoek je eigen mensen uit! X -
21 November 2013 - 19:17
Ria:
22 November 2013 - 21:05
Cora:
Nou meis, wat leuk om je verhalen weer te lezen.
Klinkt heel leuk allemaal, maak maar veel foto's !!
Ben benieuwd naar je volgende trip,
Dikke kus pa en ma -
23 November 2013 - 19:21
Marga:
wat kan jij leuk jouw avonturen vertellen!! Wat een belevenissen weer. Heb je ook een foto van je vrijgezelle tante from Holland meegenomen? Voor mij is 11 ook een beetje te jong hoor.......
Geniet ervan, maak mooie belevenissen dikke kus