Saigon - Hanoi - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Rana - WaarBenJij.nu Saigon - Hanoi - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Rana - WaarBenJij.nu

Saigon - Hanoi

Blijf op de hoogte en volg Rana

26 Augustus 2012 | Vietnam, Hanoi

Hier even een berichtje voor het thuisfront dat ik weer veilig ben aangekomen in Hanoi.

Natuurlijk ben ik net zo als dat bij Schiphol hoort, 3 uur van te voren naar het vliegveld van Saigon gegaan. Echter was ik binnen 15 minuten ingechecked, bagage afgegeven, door de securtity heen en zat ik bij de juiste gate te wachten... dat duurde dus wel even.. en mijn vlucht had ook 30 minuten vertraging wegens technische problemen.. vroeg me dus af waarin ik terecht zou komen.. Echter eenmaal in het vliegtuig was alles meteen goed. Ik zat lekker bij het raam zodat ik naar het mooie verlichte Saigon kon kijken toen we opstegen. Tijdens de vlucht van in totaal 1 uur en 40 minuten kregen we ook nog een gratis dinner ook, kip met rijst.

Naast me in het vliegtuig zat een Vietnamese man met zijn vrouw. Ik zat lekker me boekje te lezen toen ik ineens ' tik tik ' op mijn schouders voelde. Of ik ook een kauwkompje wilde. Nou graag, bedankt. Vervolgens weer 'tik tik'. Wat was mijn naam? De meneer wilde duidelijk graag met me praten maar sprak maar 3 woorden engels dus dat was een beetje lastig.. Zijn naam was Jan (je schrijft het hoogstwaarschijnlijk anders). Toen ik zei dat mijn vader ook Jan heette snapte hij er niets van. Hij vroeg aan zijn vrouw "Father?" "Father?" Maar ook die leek het niet te begrijpen. Vervolgens pakte Jan zijn telefoon en kreeg ik foto's van de hele familie te zien, inclusief foto's van Jan in een te kleine, strakke boxer staand bij het zwembad. Hij zoomde er nog extra op in, en vertelde trots dat hij dat was... Daar zat ik nou net op te wachten.. Na ook zijn kinderen bewonderd te hebben stopte hij gelukkig zijn telefoon weer weg. Toen vroeg hij of ik hem, zijn vrouw en 3 kinderen Engelse les wilde geven in Saigon. Helaas ik vlieg over 2 dagen weer naar Amsterdam!
Na de koffer te hebben gepakt stond ik buiten omringt met taxichauffeurs die me voor de goedkoopste prijs bij het hotel wilde afzetten. En daar was Jan weer.. Ik kon een taxi met hem en zijn vrouw delen. Eenmaal aangekomen bij mijn hotel zei hij "Free Free". Bedankt Jan!!

• 26 Augustus 2012 - 14:35

Esther:

Raan!

Nice pictures :-D
    Je hebt genoten zo te zien.
    Super meis, nog een fijne laatste 2 dagen.
    Ik zie je snel weer.

Kus

• 26 Augustus 2012 - 15:48

Daf:

Hehehehehe, Volgens mij had je bietje boel sjans pikkie! ;)
    Tot snel! XX

• 26 Augustus 2012 - 16:05

Ria:

Lieverd, je maakt toch wat mee he. Had jij geen foto van jan bij je? Oh en alfa belde toen mom, vader en wij allen bij opa en oma waren. Hilarisch dus. Geniet nog ff. Kus