Hanoi
Blijf op de hoogte en volg Rana
17 Augustus 2012 | Vietnam, Hanoi
In het vliegtuig naar Moskou zat ik precies in het midden tussen 2 grote russen.. dat was dus niet erg confortabel. Aangekomen op Moskou verliep alles soepel. Na 3 uurtjes wachten kon ik inchecken voor de vlucht naar Hanoi. Deze zou 9 uur lang duren... gelukkig had ik een eigen tvtje in de stoel voor me. Ik zat naast een meisje van mijn leeftijd. Na een tijdje kwamen we in gesprek. Zij kwam ook uit Nederland, en helemaal toevallig... ook uit Soest. Ik kende haar verder niet. Ze ging 3 maanden naar Vietnam voor vrijwilligerswerk. Na een lange vlucht kwamen we aan op het vliegveld van Hanoi. Vanuit daar hebben we samen een taxi genomen naar onze verschillende Hotels. Toen ik aankwam in het Hotel stond Shiyamal al op me te wachten. Erg leuk om hem weer na een jaar weer te zien. Ik heb snel mijn koffer op mijn kamer gezet en we zijn meteen de Rest gaan zoeken.
In de middag hebben we wat sightseeing gedaan, wat musea bezocht en een oude gevangenis genaamd 'Hilton Prison'. Daarna bij een Reisbureautje een open busreis van Hanoi naar Ho Chi Min City (Saigon) geboekt en ook alvast een vliegticket van Ho Chi Min City terug naar Hanoi. Hierna zijn we nog wat gaan winkelen in de stroomende regen met poncho's aan. S'avonds nog naar een voorstelling van de 'waterpoppets' geweest, een soort vietnamees toneelstuk met poppen in het water, instrumetnen en zang. Was best mooi, maar eigenlijk met ik vrijwel direct tijdens de show in slaap gevallen en werd wakker wanneer er geklapt werd. Na de show toch nog even iets gegeten en daarna lekker naar bed gegaan.
Volgende dag zijn we vroeg opgestaan om met de bus een tour te doen naar Halong Bay, ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Hanoi. Op de boot hebben we 1 nacht overnacht. We hebben gekajakt, gezwommen en natuurlijk... Kareoke gezongen.. Dat is erg populair hier in Vietnam. In eerste instantie wilde er niemand anders meedoen, maar Shiymal en Suren zorgde er wel voor dat zelfs de Fransen gingen zingen. Leuk om te zien hoe iedereen ineens dichter bij elkaar kwam en het echt gezellig maakte met iedereen, De Fransen, Duitsers, Nederlanders, Sri Lankanen en een Israelier. De crew van de boot was helemaal verbaasd. Ze zeiden dat ze nog nooit zo'n party op de boot gehad hebben. Meestal vlucht iedereen snel weg voor de Kareoke.
Volgende ochtend lekker ontbeten en zijn we terug gegaan naar de haven vanwaar we zijn gevaren. Daarna weer 3,5 uur in de Bus terug naar Hanoi. Eenmaal in Hanoi moesten we opschieten want onze Bus naar Dong Hoi ging al over een uurtje. Dus snel wat take-away hamburgers meegenomen en de ' sleepingbus' ingegaan. De sleepingbuss moet je zien als een bus met allemaal een soort bedjes ipv stoelen. De rit is niet erg confortabel (bus rijd als een gek, en de weg is erg slecht) dus van slapen komt weinig. Maar het is altijd beter dan gewoon stoelen.. We vertrokken uiteindelijk rond 19.30 uur en kwamen rond 7.00 uur s' ochtends aan in Dong Hoi. En nu zit ik in het Hotel achter het internet. Zo snel even lekker douchen en dan gaan we met een Tour naar de grotten!!!
17 Augustus 2012 - 07:40
Ria:
Lieverd, wat een verhalen. Blijf vooral schrijven en genieten. X -
17 Augustus 2012 - 08:37
Ma:
Hallo meis, wat ben ik blij weer even van je te horen! Alpha heeft heel lief me wel gebeld hoor e volgende dag dat je goed aangekomen was, maar pa begon nu toch wel al ongerust te worden, en wilde al zoekakties op touw zetten!!!.
Dat klinkt allemaal weer fantastische wat je schrijft, ik zou wel stiekem mee willenkijken hoe jij daar meedoet aan een kareoke,
Nou geniet er van en ik kijk al weer ui naar je volgende bericht
17 Augustus 2012 - 10:34
Es:
He meis, super leuk om wat van je ervaringen te lezen!! Geniet lekker. Kus -
19 Augustus 2012 - 12:43
Rana, klinkt super leuk! Ik ben jaloers, wil ook zo graag die kant op! Was Halong Bay net zo mooi als op de plaatjes?? :D Veel plezier en doe voorzichtig! xxxx -
19 Augustus 2012 - 12:58
Marga:
Die Kareoke zullen we in Soest ook een keertje opzetten!! Ben benieuwd naar jouw talent! Wat een prachtig gebied, super. geniet er lekker van, we wachten nieuwsgierig naar de volgende foto's/berichten...
liefs marga