Dalat - Saigon (Ho chi min city)
Blijf op de hoogte en volg Rana
25 Augustus 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Na de waterfall gingen we door naar een 'Silk Factory' waar ze sjaals en kleding etc. maken. Het wordt gemaakt van de Silk Worm. Ze weken de silk in heet water en scheiden de Zijde van de Worm die in de cocon zit.
Vervolgens gingen we naar een plaats waar ze Rijstwijn en Koffie maken. De koffie is erg speciaal want ze maken de koffie van kattenkeutels... Jaja, en het is nog lekker ook! Ze geven de (bos)katten koffie te eten, de katten gaan dan poepen, de poep is hard en gaan ze wassen en laten ze drogen. Vervolgens blijven de 'koffiebonen' over waar ze dan een lekker bakje koffie van zetten. Ik heb het geproeft en het is gewoon lekkere, maar sterke koffie.
Na het koffie avondtuur zijn we terug gegaan naar het hotel, even geluncht en nog even de markt op. Daarna heeft het eigenlijk alleen maar geregend dus hebben we een beetje relax gedaan. Toen het savonds weer wat droog was zijn we nog op de scooter naar het ' Crazyhouse' geweest. Dit is een huis/hotel dat er uit ziet als een huis waar iedereen in zijn kindertijd over fantaseerde, een soort grote boomhut met overal gangen en tunnels.
De volgende ochtend zijn we om 7.00 uur met de bus naar Saigon gegaan. Om 14.00 uur kwamen we na een lange rit eindelijk aan. Ik keek me ogen uit. Saigon is echt een wereldstad en is veel drukker, moderner en groter dan de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Eerst naar het hotel gegaan en later nog even de stad door gelopen en ook hier de markt ontdekt. Volgende dag vroeg opgestaan om Saigon verder te ontdekken. Zijn naar het War Museum, The Cathedral en de Central Mosque geweest. Daarna nog even door Saigon gelopen en de markt ingegaan. S' avonds laatste dinner met zijn vieren want Shiyamal, Suren en Trucky gaan de volgende dag terug naar Sri Lanka. Vanochtend heb ik ze om 7.00 uur s' ochtends uitgezwaaid. Vervolgens ben ik nog even lekker me bed ingedoken om er een beetje een relax dagje van te maken. Vandaag gaat om 20.00 uur mijn binnenlandse vlucht terug naar het Noorden, Hanoi.
25 Augustus 2012 - 08:17
Ma:
Hallo mounten goat, Ik had je wel eens willen zien gaan daar over de rotsen.(mischien beter maar van niet, want ik zal het wel veel te eng hebben gevonden).
Maar goed dat je niet wist dat er slangen konden zitten, dan had je niet zo veel van de watervallen gezien denk ik. Heb je mooie foto,s gemaakt?
Nou mischien moeten we hier maar een nieuw merk koffie introduceren, we nemen een paar katten!
Dus nu ben je de laatste dagen nog alleen, zal wel even vreemd zijn.
Geniet nog even van de laatste dagen. En probeer ook nog lekker uitgerust thuis te komen! Want klinkt wel erg vermoeiend allemaal.
kus pa ma
25 Augustus 2012 - 08:18
Ria:
Dag dutch mountain goat, wat die koffie betreft, dat moet je maar eens uitproberen bij je ouders. Katten genoeg in de buurt en anders werken konijnenkeuteuls misschien ook wel.
Veel plezier nog schat de komende dagen en pas goed op jezelf nu je lijfwachten weer vertrokken zijn. X -
25 Augustus 2012 - 10:06
Sophia :
Wauw klinkt zo leuk allemaal. Veel plezier nog de laatste dagen!