Trincomalee - Reisverslag uit Trincomalee, Sri Lanka van Rana - WaarBenJij.nu Trincomalee - Reisverslag uit Trincomalee, Sri Lanka van Rana - WaarBenJij.nu

Trincomalee

Door: Rana

Blijf op de hoogte en volg Rana

04 September 2011 | Sri Lanka, Trincomalee

Oke wat me nu weer is overkomen.. Nadat ik vrijdag in een internet cafe een bericht voor jullie heb achtergelaten, ben ik terug gegaan naar het hotel om daarna op de bus te stappen... stond ineens die jongen van gister (van de tempels met de brommer) op me te wachten met een motor en 2 helmen.. Hij zou me wel even gratis naar Trincomalee brengen!! (ongeveer 100 km als het niet meer is). Dit zag ik niet zitten dus na lang gezeur gezegd dat hij me gewoon bij het busstation (hier 5 min. vandaan) mocht afzetten. Ik wil echt met de bus gaan!! Toen zij hij oke dan ga ik wel met je mee met de bus! Uiteindelijk heb ik dat gelukkig uit zijn hoofd weten te praten door een beetje bot te doen en te zeggen dat ik daar bij vrienden verblijf!

Voor de eerste keer ga ik in een Non-airco bus. Dit zijn een soort van disco-bussen (fel gekleurd, soort kerstlampjes van binnen, en keiharde sri lankaanse muziek). En ook nog een stampvol.. Ik moest dus ook staan en stond helemaal vooraan, maar al snel werd er helemaal achterin een plekje voor me gecreert. Ze vonden blijkbaar dat ik moest zitten want er stonden tientallen mensen! Dus opgepropt zat ik daar heel tussen 6 sri lankanen in! De bus ging echt als een gek!!! Soms gingen we zo hoog de lucht in dat ik dat kriebel gevoel kreeg, dat je krijgt wanneer je in een achtbaan zit haha. Ondertussen ging mijn lonely planet rond achterin de bus en werd deze grondig bekeken. Ik vraag me af of ze er uberhaupt iets van snapte haha. Na ongeveer 3 uur in de bus, eindelijk in Trincomalee. Iedereen ging de bus uit bij het station en ineens begon er een gevecht. (???) Tussen allemaal oude mannetjes (tuktukdrivers) en de buschauffeur! Ik snapte er niks van! En ging maar snel weg. Met de tuktuk naar Niveli beach gereden. Ik had een kaartje gekregen van Hotel Coral Bay van het hotel in Polonaruwa, dus daar maar heen gegaan. Blijkbaar stonden ze me daar al op te wachten want ik werd hartelijk ontvangen met: Aaah jij moet Rana zijn, kom verder, welkom! Ik heb de kamerprijs naar beneden kunnen dingen van 6000 rupees naar 3500 rupees incl. ontbijt.. schijnt hier nog al duur te zijn op Niveli beach.. Maar wel met het mooiste strand van Sri Lanka. (en ik heb hier een mooie schone kamer, zwembad en prive strand.

Oja en Mam, in de bus heb ik eens goed naar de voeten van de mensen gekeken, maar ik heb geconstateerd dat je hier hard nodig bent! De mensen hebben echt een soort van olifantenvoeten met kloven.... ik zie business... ;-)

Niveli beach is echt het paradise!! En een prive strand dus eindelijk rust, geen locals of strandverkopers, zelfs geen andere toeristen, alleen ik met een kingcoconut in de ene hand en in de andere een boek :-) Als je voor rust gaat is Niveli beach echt ideaal!! Het nadeel is dat het ongeveer 15 km van Trincomalee ligt en s' avonds is er dus niet veel te doen of je moet een tuktuk nemen naar de stad. (geen shops, restaurantjes etc.)

Zaterdagochtend naar Trincomalee Town geweest om een tempel te gaan bekijken op " swami Rock " en even wat informatie gevraagd bij de bussen.. Na jaren van oorlog is Trincomalee al weer een tijdje open voor toeristen. Er is hier echt een prachtige haven en super blauwe zee. De mooiste die ik tot nu toe heb gezien in Sri Lanka. Wel zie je nog veel militairen op straat met geweren en zijn er nog blokkades waar papieren gecontroleerd worden. Om Swami Rock te bereiken ga je door Fort Frederic Area, dit is ook een soort van Army Basis. Echt overal staan militairen. Eenmaal boven (een hele klim met 40 graden) staat een grote Hindu tempel. Je krijgt een cocosnoot die je kapot moet slaan. Dit is een soort zegen. Als de cocosnoot niet kapot gaat dan krijg je ongeluk... En ik had natuurlijk echt weer een Rana-actie.. je krijgt er namelijk een rolletje met een soort spiritus blokjes bij.. Maar ik dacht " oow lekker snoepjes" en stopte ze in me mond.. Bah stond ik even voor paal haha! Verder hele dag lekker gerelaxt bij het zwembad en de zee. Zondag ga ik weer verder met mn trip.....

* Sri lankanen zijn nogal musicaal. Ik hoor ze overal zingen. In het zwembad, zee hotel en op straat.
* Op het strand hier zitten 10 tallen krabbetjes die met 100 km per uur over het strand scheuren als ik er aan kom.
* Werd vanmiddag aangesproken door een jongen (sri lankaan). Die was net terug uit Nederland. Hij was in Amersfoort naar Dios Latinos geweest!

• 04 September 2011 - 11:18

Vera & Aschwin:

Hoi Rana,
    Dan eindelijk een keer een reactie. Wat leuk om jouw avonturen te lezen. Als je terug bent snel even een bakkie doen, lijkt ons erg gezellig!
    Liefs Aschwin & Vera

• 04 September 2011 - 18:36

Ria:

schat, wat maak je een hoop mee en wat ben je bijdehand geworden..
    je zorgt goed voor jezelf en daarmee ook voor de achterblijvers. geweldig om allemaal te lezen. je laatste week. geniet hiervan. dikke kus.

• 06 September 2011 - 09:29

Marga:

Niveli beach, goede start voor een pedicureshop voor je moeder!!
    Fantatstische verhalen, leest heerlijk weg. En fijn, dat je op jouw leeftijd er eindelijk achter gekomen bent dat je niet zomaar alles in je mond moet stoppen!! haha
    geniet nog even en een goede vlucht terug naar hectisch Holland!! xxxx