Anuradhapura - Kandy
Door: Rana
Blijf op de hoogte en volg Rana
09 September 2011 | Sri Lanka, Anuradhapura
Ik zit nu nog steeds in Anuradhapura maar ga om 10.00 met de bus naar Kandy. Daar komen wat vrienden van Colombo naar toe, dus laatste weekendje met zn alle door brengen en dan ga ik zondag terug naar Colombo om op tijd te zijn voor me vlucht.. en mam je hoeft me niet op te halen, Shandar haalt me op!!
Woensdagavond gezellig in het hotel zitten kletsen met een oude man van 75 uit Denemarken. Op 1 of andere manier is dit wel een inspirerend mannetje. Hij stond op een bepaalde manier in het leven wat me erg aansprak. Hij vertele dat hij 8 jaar geleden een scan van zijn longen had laten maken en dat er een groot zwart ei op te zien was (hij was een stevige roker). Toen de dokter belde en vertelde dat het waarschijnlijk heel ernstig was, kwam er een soort keerpunt in zijn leven. Hij stopte per direct met roken en heeft vanaf toen ook nooit meer de behoefte gevoeld. Ook heeft hij zijn huis te koop gezet want hij wilde geen tijd meer verdoen aan onkruid wiede en dat soort werk. Hij gaf veel spullen weg zoals cd's etc. wat hij toch niet meer gebruikte en dus niet nodig had.Toen moest hij terug naar het ziekenhuis en daar excuseerde de dokter zich en vertelde hij dat er waarschijnlijk iets mis is geweest met de scanapparatuur want er was helemaal niks meer te zien in zijn longen. Er was dus niks mis met hem. En vanaf die dag begon dus zijn nieuwe leven. Hij zag het echt als een tweede, een nieuwe kans. Hij is veel gaan reizen en geeft veel weg aan arme mensen. Zo heeft hij menen in een plaggehutje gelopen een echt stenenhuis te bouwen, helpt mee dat kinderen naar school kunnen en zorgt financieel voor 3 kinderen in Roemenie die geen ouders meer hebben. Hij heeft een heel lijstje met mensen die hij helpt en er komen steeds meer bij haha. Zijn verhaal inspirerde me wel. Maak van elke dag en goede dag en verspil geen tijd!!!
Donderdag kwam Laal (de tuktukdriver) me ophalen op naar Sigriya te gaan. Met de ' motorbike ' aangezien het anderhalf uur rijden is, en dus een beetje te ver voor de tuktuk. (rustig maar, is gewoon een motor die max 60 gaat). Na ongeveer 40 minuen rijden werden we aangehouden door de politie. Ik dacht er is niets mis want ik heb mijn paspoort en Laal heeft zijn rijbewijs en we hadden allebei een helm op. Maar ik werd helemaal ondervraagd.Wat ik hier in Sri Lanka deed, waarom ik naar Sri Lanka was gekomen, Wanneer ik ben ge-arriveerd en wanneer ik weer vertek, en wat me baan was in Nederland... Laal werd ook ondervraagd en uiteindelijk gooide de politie het er op dat we niet door mochten omdat Laal geen ' guide license ' zou hebben... Nog geprobeerd te zeggen dat hij niet mijn guide is maar gewoon een vriend en dat we naar Sigriya gaan, maar we mochten echt niet verder en ik moet peree terug naar mijn hotel en de politie wilde mijn telefoonnummer. (politie hier is echt corrupt want van die guide license is echt grote onzin, ze willen gewoon geld). Dus maar terug gegaan naar de ouders van Laal. Zijn broer, moeder en zusje opgehaald en toen zijn we met de hele familie naar Minithale (schrijf ik verkeerd) gegaan. Daar tempels bekeken. Ik werd ondertussen nog door de politie gebeld (kon nauwelijks engels) waar ik was etc. Dus ik legde het uit en toen zei hij: Oke ik bel je morgen ochtende.. Dit beviel me voor geen meter dus ik heb Sherman gebeld (hij heeft namelijk een soort directie functie bij een grote internationale bank HSBC en heeft contacten van hogere hand). Hem de situatie uitgelegd en hij heeft toen voor mij de politie agent teruggebeld. Die was ineens poeslief en zou me niet meer bellen..
Na Minithale zijn we met de hele familie naar een Sri Lankaanse film in de bioscoop geweest. De film ging over de LTTE. Ik kon het goed vinden met het 16-jarige zusje van Laal. Zij is ook de enige in de familie die goed Engels kan spreken. Zij vertaalde de film vor me want er was geen ondertiteling .(bijna letterlijk, want als ik zag dat het regende zei ze: It was a rainy day). Echt een heel lief meisje. Ze vroeg ook echt of ik hun niet zou vergeten als ik terug in Nederland was en een keer terugkom naar Sri Lanka. Na de bios teruggegaan naar het hotel. De eigenaresse van het hotel was erg ongerust geweest want de politie schijnt haar ook gebeld te hebben.. Ze hadden wel een heel ander verhaal opgehangen, namelijk dat Laal geen rijbewijs zou hebben etc. Ik heb haar toen het echte verhaal verteld en ze was echt woest op de politie. Ze wilde meteen een klacht indienen tegen ' die basterds ' en wilde erg echt werk van maken. Ze was echt ontzettend boos en heeft een hekel aan deze corrupte politie, want sloeg helemaal nergens op want ze deden!
Nu is het vrijdag 9.30 en ik ga snel naar mn bus :-) Op naar Kandy! Het laatste weekend in...
09 September 2011 - 18:30
Iris:
Wat een stomme politie! Maar je ontmoet wel allemaal hele leuke bijzondere mensen zeg!
Geniet nog van je laatste weekendje!
Maandag weer back in holland/regeltjes/verplichtingen/stomme mensen.
En kom ik je opzoeken met Terror Shanti..!
xxx -
09 September 2011 - 19:21
Hoi Meis,:
Wat een stelletje idioten zeg, de politie. Nu nog lekker genieten hoor van je laatste dagen daar. En als je met een Sari terugkomt, dan kan ik je wel vertellen hoe je die lange lap kunt dragen. Is niet zo moeilijk wel lastig. Ik heb er een paar. Had afgelopen weekend eentje aan naar een bruiloft.
Liefs Rosita -
11 September 2011 - 16:52
Marga:
gelukkig heb je zulke lieve en goede mensen om je heen. Zo zie je maar, ieder krijgt wat hij toekomt, geeft. Ma en ik hebben ons laatste nachtje Ameland. Rode badpak is gelukkig niet aangeweest. Het is wel heerlijk. Goede reis terug nu meis, tot gauw...
liefs marga en de rest vanaf Ameland