Naar Kandy!
Door: Rana
Blijf op de hoogte en volg Rana
23 Augustus 2011 | Sri Lanka, Kandy
En toen was ik alleen. De treinreis duurt 2,5 uur, maar dat is nog niets hier. In de trein zat ik naast een hele vriendelijke oude man genaamd Hairudeen. Hij praatte erg veel (en vaak kon ik hem niet verstaan dus lachte ik maar met hem mee). Hij vertelde veel over Sri Lanka en dat hij in Maleisie, Canada, Japan,China, Engeland en New york is geweest. Hij liet een foto van hem en zijn familie zien voor het vrijheidsbeeld! Ik nam een kop thee van een man die in de trein thee verkocht, maar de man naast mij stond er op voor mij te betalen. Toen ik vroeg of hij zelf geen thee wilde vertelde hij dat het Ramadan is, en dat hij dus niks drinkt of eet tussen zonsopgang en zonsondergang!
Tijdens de treinreis heb ik Manoj gebeld en gevraagd of hij me zou kunnen ophalen van het station in Kandy. (Het nummer van Manoj heb ik gekregen van Monique uit Nederland, wie ik op CS heb leren kennen). Manoj was zelf niet in Kandy maar hij zou meteen regelen dat iemand anders mij kwam ophalen en dat ik naar een guesthouse werd gebracht. En inderdaad toen ik op het station aankwam stond Suresh al op me te wachten met zijn tuktuk. Hij bracht me naar het guesthouse en gaf zijn nummer zodat ik hem kon bellen als ik ergens heen wilde of ergens opgepikt wilde worden.
In de morgen heb ik eerst wat geslapen en om een uur of 4 wilde ik toch in het centrum kijken. Eerst heb ik nog een tijd met de eigenaar van deguesthouse gekletst. Hij was allemaal plannen aan het maken om te doen in Kandy. Ik kon de tempel gaan bezoeken en ik kon naar een dansvoorstelling gaan en dan zou ik daarna weer opgehaald worden door de tuktuk driver. MAar ik was eigenwijs en zij dat ik gewoon zelf even in het centrum wilde kijken... Nou dat doe ik niet meer. Overal starende mensen en toen ik naar Kandy lake liep, werd ik steeds achtervolgt door mannen die een praatje met me wilde maken. Zo kwam er 1 : " heeey how are you? Remember me? I saw you in the hotel, I'm the cook of the hotel" Gelukkig had ik deze praatjes al gelezen in mijn Lonely planet (klopt dus letterlijk wat er in staat) en heb hem afgewimpeld. Nog geen 5 minuten later kwam er weer 1: " Heeey How are you? Remember me? I'm the cook of the hotel you stay" Dus ik moest wel een beetje lachen en zei : Woow there many cooks in the small guesthouse i stay right? Toen vroeg ik hem om welk hotel het zou gaan, maar daar kon hij geen antwoord op geven. Dus ging ik verder met mijn wandeling, de andere kant op. Nu kwam er weeer 1... ik was het zat, heb wat te eten gehaald in de supermarkt en heb "mijn" tuktukdriver gebeld en die heeft me meteen opgehald en naar de dansvoorstelling gebracht (was erg leuk). Daarna ben ik teruggegaan naar het guesthouse en gaan slapen.
Wat heb ik tot nu toe geleerd, of wat valt op?
- Not spicy is still very spicy!!!
- Het is beter om van te voren te plannen wat je gaat doen, dan doelloos rondlopen, want dan val je ten prooi aan ' the cooks' .
- Mensen vragen steeds wat mijn ' religion' is. Als ik zeg: Geen! Dan vragen ze waarom niet, en wat mijn ouders daar van vinden..
- Als je in Sri Lanka een simkaart koopt moet je je laten registeren en maken ze een kopie van je paspoort. Dhinuk vertelde me dat iedereen 5 jaar geleden is opgeroepen om zich te laten registreren. Deed je dit niet dan werd je simkaart geblokkeerd. (dit vanwege de oorlog) Zo is het zelfs strafbaar als je je simkaart aan iemand uitleent.
23 Augustus 2011 - 13:13
Hey meis,
Vet spannend allemaal. En heel leuk om te lezen. Vooral omdat ik alles wel een beetje herken, hier in Maleisië is het ongeveer hetzelfde.. Dat van die simkaart en de mannen... pfff. Haha.
Veel plezier weer met je volgende avonturen.
Kus! -
23 Augustus 2011 - 13:55
Tessa:
Hai Rana,
Wat leuk om je avonturen mee te kunnen lezen! Erg herkenbaar allemaal, niet alleen de plaatsen waar je bent, maar ook alle scams die je moet ontwijken. Wat ook veel voorkomt, is dat mannen op straat naar je toekomen en zeggen dat ze een dochtertje hebben die euromunten spaart…
Als je trouwens last hebt van opdringerig types, kun je het beste een ring om je ringvinger laten zien en zeggen dat je onderweg bent naar je verloofde, werkt gegarandeerd:)
Na Kandy ga je naar Nuwara Elyia, toch? Geniet van de mooie treinreis en veel plezier nog!
X Tessa