Op naar Marokko! salam!! - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van Rana - WaarBenJij.nu Op naar Marokko! salam!! - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van Rana - WaarBenJij.nu

Op naar Marokko! salam!!

Door: Rana

Blijf op de hoogte en volg Rana

05 December 2011 | Marokko, Marrakesh

Salam!!

Nou de eerste dag Marokko zit er op. Let eventueel niet op de spelling want ik zit nu aan een toetsenbord met een geheel andere indeling van letters. dan heb je dus ineens niets aan blind kunnen typen..

Gister om 17.00 ben ik van eindhoven airport vertrokken naar Marrakesh. En iris en daylon jullie hadden gelijk? ik was volgens mij de enige met zoon klein koffertje als handbagage.. )en dat was ook alles wat ik mee had..)Wel heel vreemd trouwens dat je gewoon na 3 uur vliegen ineens in Marokko bent.. Zo dichtbij eigenlijk. De vlucht was saai. want ik had geen tv ofzo.. dat krijg je als je budget gaat.. Aangekomen op het vliegveld van Marrakesh meteen de bus gezocht om naar het centrum te gaan. Bus 19 was de bus die ik moest hebben, aldus een Nederlandse Marrokaan. De bus kostte 50 dirham voor een retourtje. Ik ben er eigenlijk nog niet uit hoeveel euro dat precies is, maar het is in ieder geval een stuk goedkoper dan in Nederland.

Op het beroemde plein van Marrakesh aangekomen )ben even de naam kwijt) stapte ik uit. en daar stond youssef op me te wachten. We hebben eerst even rond het plein gelopen en toen een echte marrokaanse munthee gedaan. Youssef komt uit het plaatsje Zagora )de dessert) maar is naar Marrakesh gekomen om te studeren. Vorig jaar heeft hij zijn master afgerond )iets met computers). Nu doet hij dus even niets en heeft hij tijd om couchsurfers rond te leiden. Na een tijdje te hebben gekletst en rond gelopen zijn we naar zijn huis gegaan.De taxies gaan daar ook heel anders dan in nederland.. De taxies zie je overal. We gingen ergens staan en dan is het gewoon wie het eerst in de taxi weet te komen, die heeft m. Na een stuk of 5 taxies later was het ons gelukt en zaten we met 4 andere vrouwen in de taxi gepropt. en toen gingen we rijden. Ik vroeg me natuurlijk meteen af hoe die chauffeur nou weet waar we heen moesten en moeten die mensen niet ergens anders heen, maar we bleken op een speciale plek te hebben gestaan voor mensen die allemaal naar hetzelfde gedeelte van de stad moesten.

Toen kwamen we bij zijn huis aan.. een studentencomplex..Op zijn kamer lagen 3 typisch arabische matjes op de grond, en daar konden dan 3 mensen slapen.. Mijn matje lag lag helemaal links in de hoek. Na mij te hebben voorgesteld aan de medebewoners ) 2 andere youseffs en een mohammed) zijn we nog even naar een echte marrokaanse bar geweest. genaamd point rosso. was erg leuk, moet je voorstellen, & grote ruimte met banken aan de muurkanten en in het midden allemaal tafeltjes met stoelen en dan daarvoor een band die keiharde arabische muziek speelt. En als je denkt dat ze hier geen alcohol drinken.. de ruimte stond helemaal blauw van de sigarettenrook en iedereen dronk bier, ook de vrouwen. Maar er hing een erg gezellige sfeer, veel mensen stonden dan ineens van hun tafeltje op en begonnen te dansen. de andere klapten dan luid. )ik ben overigens rustig op mijn plek in het hoekje blijven zitten om alles zo is te bekijken). Om een uur of 12 zijn we naar huis gegaan. Daar ben ik toen vrijwel direct naar mijn matje gegaan om te slapen.

vandaag heb ik het plan de buurt hier te gaan verkennen en om misschien savonds naar de hammam te gaan om schoon te worden.. douchen in dat huis gaat me tever.. is nog erger dan een nederlands studentenhuis.. Daarna wil ik morgenochtend de bus pakken naar Zagora!

• 05 December 2011 - 10:47

Marga:

Klinkt leuk meid, stoer weer hoor!! Ik kan me voorstellen dat je daar niet wilt douchen, maar wedden dat het einde van de week jouw grenzen zijn verlegd? Ik heb in Egypte soortgelijke taferelen meegemaakt, maar heb met mijn slippers aan het vuil en de beesten getrotseerd. Tip: doe geen keukenkastjes open en zorg voor een plastic beker in je tas (als dit past) mooie week, geniet ervan, liefs Marga

• 05 December 2011 - 11:04

Miepie:

hey raantje, dat is gek dat je nu ineens in marokko zit haha. veel plezier. slaap je wel lekker op dat matje? kusx

• 05 December 2011 - 11:06

Ryanne:

Klinkt allemaal al heel leuk meis, lijkt me allemaal ook echt mooi daar! Geniet ervan en ik wacht het volgende bericht af! Ben benieuwd ;)
    Xx

• 05 December 2011 - 14:28

Ma:

hay meis, wat fijn om wat van je te horen.
    Vanacht geregeld wakker gelegen, en gedacht aan je hoe het met je zou zijn, en of je een slaapplek had. (ach ja moeders he die zien overal beren op de weg) Je slaapplek ,een matje op de vloer lijkt me nou ook weer niet echt lekker liggen, hopelijk valt het mee.!
    Nou geniet er van en ik kijk uit naar je volgende bericht.

• 05 December 2011 - 17:05

Dusjko:

Super tof dat je dit doet. Leuk verhaal. Veel plezier nog. x dusjko

• 05 December 2011 - 21:47

Bettina,Hans,Michell:

michelle vertelde al dat je een piepklein koffertje mee zou nemen en was helemaal verbaast.Dus dat moet je ons nog maar eens vertellen hoe je dat doet.veel plezier daar stoere meid.
    kusjes van Michelle en Hans Bettina.

• 06 December 2011 - 10:05

Laura M:

Doet ze gewoon weer even! ;)
    Super goed van je dat je het avontuur aangaat! Leuk om mee te kunnen lezen wat je mee maakt, have fun in Marok!! xx